Trenutno pregledavate OTOK ROBOVA

OTOK ROBOVA

Otok robova je komedija u jednom činu koju je napisao Pierre de Marivaux. Praizvedena je 5. ožujka 1725.
Hrvatska premijera – 27. ožujka 2010. na svjetski dan kazališta u režiji Igora Pečenjeva koji je i preveo predstavu sa engleskog prijevoda izvornika.

Radnja
Iphicrates i njegov rob Harlequin se zateknu na otoku robova nakon brodoloma, mjestu gdje gospodari postaju robovi i robovi postaju gospodari. Trivelin, gospodar otoka, natjera Harlequina i Iphicratesa, kao i Euphrosine i njezinu sluškinju Kefu, promijeniti uloge, odjeću, i imena.
Hrlequin i Kefa koriste situaciju da razotkriju lakomislenost njihovih gospodara. Međutim, Harlequin je u konačnici dirnut suzama Euphrosine, koja pati od Kefina poniženja. Harlequin i Iphicrates se pomire i vrate se na njihove izvorne uloge; Euphrosine i Kefa učine isto. Trivelin otkriva da Harlequin i Kefa nisu oprostili gospodarima, da bi oni bili kažnjeni.

Likovi
Iphicrates, atenski plemić – Hrabren Kudumija
Harlequin, njegov rob – Igor Pečenjev
Euphrosine, atenska plemkinja – Suzana Ivančić
Kefa, njezin rob – Marijana Bogović
Trivelin, gospodar otoka – Damir Maltar

ASTRA
Per aspera ad astra

Studentska grupa Bjelovarskog kazališta ASTRA je skupina entuzijasta, amatera u pravom značenju te riječi koja znači “raditi iz ljubavi” koji su se odlučili okupiti i stvoriti predstavu o kojoj će se još dugo pričati. Kvaliteta i zadovoljstvo publike su bili primarni motivi rada na predstavi.

Slogan skupine ASTRA je latinska poslovica “Per aspera ad astra” koja i oslikavau potpunosti kreativni proces i način rada grupe, a to znači preko trnja do zvijezda.

Otok robova je predstava koja ima snažnu poruku i koja progovara o društvenim staležima što je jedno od bitnijih svjetskih pitanja obzirom da je velika razlika između bogatih i siromašnih gdje priča o robovlasništvu nije priča za povijesne udžbenike, već je aktualna priča.

Vjerujemo da će svatko pronaći dio sebe u predstavi i dio predstave za sebe.

Uživajte u predstavi, rađena je za Vas…

Vaš tim ASTRA, projekt OTOK ROBOVA

Glume:

Hrabren Kudumija
Marijana Bogović
Igor Pečenjev
Suzana Ivančić
Damir Maltar