Trenutno pregledavate Noć kazališta u Bjelovarskom kazalištu

Noć kazališta u Bjelovarskom kazalištu

     Noć kazališta koja je ove godine ujedinila 54 mjesta u Hrvatskoj prikazivanjem 120 kazališnih predstava, a pokraj predstava nuđeni su i popratni programi – radionice, izložbe i druženja s umjetnicima. Bjelovarska Noć kazališta započela je predstavom “Blatne duše” Kazališta ‘Mika Živković’ – Retkovci. 

Odigrane su dvije predstave i kazališno druženje.

Poslije predstave BLATNE DUŠE  dodijeljene su zahvalnice divnim ljudima koji pomažu radu Bjelovarskog kazališta dugi niz godina.

Poslije predstave STVARAN SVIJET OKO MENE zahvalnice mladim glumcima koji se rastaju s  Bjelovarskim kazalištem (upisali fakultete diljem RH), dodijelila je mlada kostimografkinja MARINA HORVAT, koja je kao i oni svoje srednjoškolske dane provela u dramskom studiju Bjelovarskog kazališta. 

     Zahvalnice za svesrdnu  dugogodišnju pomoć u radu Bjelovarskog kazališta dobili su: Silvana Medač, Marjan Carek, Silvija Kolarić, Vinko Prelec, Ivica Pavlović, Davor Bjelobrajdić, Danica Bilić, Češkoa Obec, Dom za odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama  Bjelovar, Dom za starije i nemoćne Vita Nova, Uzorite žene Paljevina i Uzorite žene Gudovca.

     Generacija od koje se rastajemo: Miran Topljak, Lorena Kampić, Dora Skukan, Ana Malčić, Željko Futač, Filip Šijić, Marta Kolarić, Ana Perković, Ivančica Futač.

    Skoro u svakoj generaciji se iznjedri poneko, tko kazališnu umjetnost odabere kao životni poziv, ove godine to je Ana Perković koja je upisala dramaturgiju na ADU u Zagrebu. 

Predstave je pogledalo dvjestotinjak gledatelja, a do kasno u noć družili smo se uz predivne zvuke   klavira koje nam je priuštio prof. Vedran Milić.

Bilo je i smijeha i suza, ponajviše fantastične kazališne čarolije. 

Pozdrav svima od ekipe  Bjelovarskog kazališta!