Trenutno pregledavate KEKS I GLAD

KEKS I GLAD

Ova urnebesna komedija je na festivalu kazališta u Slavonskom Brodu po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda proglašena najboljom predstavom festivala, te istodobno dobila i od publike Grand Prix za najbolju predstavu, a uz to i 1. nagradu stručnog žirija za najbolju mušku i najbolju sporednu žensku ulogu.

Predstava je također pobrala do sada sve najbolje kritike, a koje je jednoglasno stavljaju uz bok profesionalnim uradcima. Urnebesna crna komedija koja na iznimno satiričan način prikazuje neodređeno društvo u neodređenom (neodređenom?) vremenu i život (koji sve manje izgleda kao život) obitelji koja se našla na samom rubu egzistencije i pala preko njega.

Ova komedija se bez ustručavanja hvata u koštac s raznim negativnostima vremena i društvenog poretka, političkim i moralnim ikonama, te im se izruguje na posve originalan način. Svi likovi su jako živopisni, karikirani, izazivaju smijeh svakim pokretom, glasom, mimikom, ali prije svega radi se o inteligentnom humoru koji će vas nasmijati do suza. Dodatnu boju svemu daju izvrsni svjetlosni i zvučni efekti, te scenografija.

Autor: Robert Marić
Redatelj: Hrvoje Svalina
Igraju: Toni Jurić, Marko Gotovac, Mirjana Runtić, Hrvoje Svalina, Ana Vuletin, Ivona Čuljak, Paul Vinčić i Ivan Lukić.